Vuokatti ja Huskyt 23.3.2013

 

Tervehdys Kaikille!

 

Olimme lauantaina 23.3. Jyty Iisalmi ry:n järjestämällä Vuokatti reissulla.

Järjestin nuorisovastaavana reissun yhteyteen Husky esittelyn Vuokatti Husky Oy:n kautta. Valitettavasti muita nuorisojäseniä ei ilmoittautunut kuin minä, mutta riemuitsimme kyllä kakkien puolesta.  Mukaan sai ottaa lähiperhettä eli minulla olivat mukana sisarenpoika Miro ja sisarentyttö Jonna. Kerron nyt millaista Husky tarhalla oli. :)

 

Rauhaisen metsän keskelle bussimme kaartaa (Kiitos bussikuski Kirsi, olit huippu! ). Ihana mökki keskellä piha-aluetta ja jostain kuului ensimmäisen koiran haukku. Astelemme taloa kohden ja vastassamme on hymyilevä omistaja Päivi. Menemme sisälle ja kuulemme Huskyista ja eri esittelymuodoista ja mahdollisuuksista mitä aktiviteettia huskyjen kanssa voidaan järjestää.

 

Pääsemme ulos aurinkoiseen talvisäähän ja meitä odottaa 7 husky koiran valjakko. Tutustumme koiriin ja tämän jälkeen meille opastetaan kelkassa oleminen ja sen ohjaaminen. Lapset eivät valitettavasti voi ohjata kelkkaa yksin, koska alle 15 vuotiaat ovat yksinkertaisesti liian kevyitä kelkan ohjaukseen. Ensimmäiset kiekat kierrämme ohjaajan kanssa mutta muutaman kierroksen jälkeen pääsen minä ohjaamaan, ja jarruttamaan mutkiin. Aivan mahtava kokemus!

 

Tämän jälkeen kiersimme tarhalla, kaikki koirien asunnot läpi. Tarhassa on yhteensä yli 70 koiraa. Ja saimme monipuolisen ja ihanan esittelyn koirista ja koirien elämästä. Lisäksi saimme mahtavia vinkkejä millaisia esim. Husky safari retket ovat. Kyllä kaikki tarhan koirat ovat eri persoonia ja kaikki niin suloisia.  Esittelyn jälkeen kävimme sisällä kuumalla mehulla ja näimme videon Huskyjen kesätoiminnasta. Lopuksi ennen lähtöä muutamia huskyja päästettiin aitauksestaan kiertelemään keskuudessamme ja nappaamaan herkkupaljoa ja kävimme silittelemässä ja hyvästelemässä nämä ihanat toverit. Tänne haluan tulla uudelleen vierailemaan.

 

Suosittelen lämpimästi tätä tapahtumaa muillekkin jotka ovat eläinrakkaita ja haluavat kokeilla jotakin uutta. Toimintaa on myös kesäkaudelle! (Kesäohjelmat ovat tarjolla aina sulanmaankautena, eli kun vaan ei ole lunta. Alkukeväästä ja loppusyksystä on kuitenkin kelirikkokausi, jolloin ei kykene ajamaan, koska urat ovat niin pehmeät.)

 

Lisätietoja:  http://www.vuokattihusky.com/

 

Loppupäivä meni lasketellessa mahtavilla Vuokatin rinteillä. Oli tainnut itselle kertyä yli kymmenen vuotta edellisestä laskettelukerrasta, mutta vielähän ne jalat muisti että miten jarrutellaan ja miten syöksytään, ja vuosienkin jälkeen tämä laji on kyllä super hauska! 

 

Tulevia reissuja innolla odotellen:

Henriikka Väisänen

Jyty Iisalmi ry:n nuorisovastaava 

Artikkeli julkaistu 24.4.2013